Spavaća soba

20 stvari neophodnih za opremanje udobne spavaće sobe

opremanje spavaće sobemodern scandinavian and japandi style bedroom interior design with bed white color. wooden table and floor, mock up frame wall. 3d render. high quality 3d illustration

Vaša spavaća soba je srce vašeg doma, a opremanje spavaće sobe je ključno kako biste stvorili udobno i relaksirajuće okruženje. Ovo je prostorija u kojoj provodite najviše vremena, pa je važno da bude uredna i estetski privlačna. U nastavku smo pripremili listu od dvadeset neophodnih stvari koje trebate imati u svojoj spavaćoj sobi kako biste je učinili savršenim kutkom za odmor.

20 neophodnih stvari za opremanje spavaće sobe

01 od 20 Krevetni Ram

Krevetni ram je osnova svake spavaće sobe. Osim što podiže vaš krevet, on pruža stabilnost i podršku za dobar san. Na tržištu postoji širok izbor krevetnih okvira u različitim stilovima, pa možete pronaći onaj koji najbolje odgovara vašem ukusu i dekoru.

02 od 20 Ukrasni Jastuci

Ukrasni jastuci su odličan način da dodate boju i udobnost svojoj spavaćoj sobi. Razmislite o odabiru jastuka koji će se uklopiti u temu vašeg dekora i doprineti opuštajućoj atmosferi.

03 od 20 Posteljina

Izbor posteljine od velike je važnosti za vašu udobnost tokom spavanja. Odlučite se za meke i udobne materijale koji će vam pružiti luksuzan osećaj kad se uvučete u krevet. Lanene posteljine su odličan izbor ako želite nešto lagano i bez napora. Ako imate problema s regulisanjem temperature tokom spavanja, razmislite o bambusovim posteljinama.

04 od 20 Prekrivač

Bilo da izaberete prekrivač ili jorgan, važno je da vam pruži osećaj kao da ste u kokonu. Želite se osećati udobno, pa se pobrinite da izaberete onaj s odgovarajućim “tog” faktorom, što je ocena za težinu prekrivača ili jorgana. Što je veći “tog”, to će prekrivač biti teži.

05 od 20 Jastuci

Nema veze jeste li spavalac na boku, leđima ili trbuhu – trebate jastuk koji pruža podršku kako ne biste ustali sa bolovima. Investirajte u jastuk koji vam odgovara. Danas možete pronaći jastuke od različitih materijala poput memorijske pene, perja ili pamuka, tako da možete odabrati onaj koji će vam poboljšati kvalitet sna.

06 od 20 Dušek

Dušek je značajna investicija, stoga se pobrinite da pronađete onaj koji vam odgovara. Postoji mnogo različitih tipova dušeka, pa to može biti zastrašujuće. Posetite prodavnicu i isprobajte ih ili pronađite online opciju koja nudi garanciju na spavanje. Mnoge kompanije će vam omogućiti da vratite dušek ako vam se ne svidi.

07 od 20 Noćni Stočić

Iako noćni stočić možda više izgleda kao dekorativni dodatak nego kao nešto neophodno, zapravo su veoma važni. Ako imate dovoljno prostora, noćni stočići su izuzetno funkcionalni i mogu vam pomoći u organizaciji. Možete pronaći one koji imaju skladištenje kako biste mogli držati stvari poput maramica, omiljene knjige, čepića za uši, maske za spavanje i budilnika u blizini.

08 od 20 Lampe

Osvetljenje je ključno u spavaćoj sobi, a dobra lampa pored kreveta je zaista važna. Pomaže vam da se opustite uveče jer lampa nije tako osvetljavajuća kao stropna svetiljka.

09 od 20 Zavese za Prozore

Ako ste osetljivi na svetlost, birajte zavese koje potpuno zamračuju prostor. Ako više volite zavese radi estetike, imate mnogo opcija za izbor. Zavese za prozore su neophodne jer vam pružaju privatnost i trenutno čine prostor udobnijim.

10 od 20 Veliko Ogledalo

Dodajte veliko ogledalo u svoj prostor kako biste olakšali spremanje ujutro. Postoji mnogo prelepih ogledala koja će trenutno dodati nešto posebno vašem prostoru, a istovremeno su izuzetno funkcionalna.

11 od 20 Tepih

Tepih će možda postati neophodni u vašem dekoru kako biste stvorili udobnost i definisali određene delove vaše sobe. Oni su odličan dodatak bez obzira imate li tepih u sobi ili pod od tvrdog drveta.

12 od 20 Biljke

Biljke su neophodne iz mnogo razloga. Osim što izgledaju divno, biljke mogu zaista oživeti prostor i delovati kao dekoracija, stoga ih držanje u svojoj spavaćoj sobi može biti odlična ideja.

13 od 20 Skladištenje (Košare/Kutije )

Skladištenje je od suštinskog značaja, bilo da se odlučite za lepe košare koje su izložene ili plastične kutije ispod kreveta. Održavanje vaših stvari organizovanim u skladištima doprinosi mirnijem okruženju u vašoj sobi.

14 od 20 Budilnik

Ako želite izbegavati korišćenje pametnog telefona pre spavanja ili odmah nakon buđenja, napunite telefon u drugoj prostoriji i koristite budilnik kako biste se probudili. Postoji mnogo različitih budilnika, bilo da je reč o osnovnom analognom satu ili onom sa svetlosnim efektima koji oponašaju izlazak i zalazak sunca.

15 od 20 Ukras na Zidovima

Ukras na zidovima spavaće sobe može biti sve, od okvirenih slika, slika ili platna do makrame zidnih ukrasa. Ljudi vise košare na zidove ili okvirene fotografije svojih prijatelja i porodice. Ukras na zidovima je stvar ličnog izbora, ali je suštinski jer dodaje ličnost vašoj spavaćoj sobi.

16 od 20 Pokrivač

Nema ničeg boljeg od umotavanja u pokrivač i čitanja knjige. Savršen je za trenutke kada ne želite još da se uvučete pod pokrivače, ali želite se opustiti.

17 od 20 Jastučnice

Iako jastučnice mogu spadati u kategoriju posteljine, zadržali smo ih posebno iz razloga. Možda preferirate svilene jastučnice za kosu ili imate puno jastuka na svom krevetu pa vam trebaju dodatne jastučnice. Ovo je neophodnost koja zaslužuje svoju kategoriju.

18 od 20 Svetlo na Plafonu

Bilo da imate ugrađeno svetlo na plafonu ili ste se odlučili za svetlosni luster, osvetljenje na plafonu je podjednako važno kao i lampa. Možda ćete koristiti lampe tokom večeri, ali svjetlo na plafonu vam može pomoći ako tražite stvari u ormaru ili fiokama. Postoji mnogo različitih ideja za osvetljenje koje vas mogu inspirisati u vašem prostoru.

19 od 20 Police

Od ugrađenih polica do plutajućih polica, dodatni prostor za skladištenje je apsolutno neophodan. On je funkcionalan i doprinosi estetici. Možete koristiti police da pokažete neke od vaših lepih komada odeće ili aksesoara, ili ih koristiti za biljke ili sitnice koje doprinose dekoru vaše sobe.

20 od 20 Sveće

Postavite ton uz pomoć opuštajuće sveće. Predivno je zapaliti je pre odlaska na spavanje i doprinosi celokupnoj atmosferi prostora!

Foto: Victora Kovalchuk/istock/gettyimages